3. juni 2024

Inspiration til badeværelset

Planlægger du at få lavet et helt nyt badeværelse, eller trænger det nuværende til en opgradering? Uanset hvad, kan du sikkert godt bruge lidt inspiration til indretningen samt valg af materialer.

Der er nemlig en lang række overvejelser, du bør gøre dig. Det gælder både det praktiske, med hensyn til de lovkrav et badeværelse skal overholde, samt den stil og atmosfære, du ønsker, at badeværelset skal have.

I dette indlæg kommer vi med tips til ethvert badeværelse – et lille eller stort badeværelse, et klassisk eller moderne badeværelse, badeværelser med eksklusiv stemning, lyse farver eller andre forskellige badeværelser. Læs med og få inspiration til, hvordan du indretter et flot badeværelse, der afspejler dit hjem og din personlighed med disse 6 tips.

1) Læg en plan for dit nye badeværelse

Det er en god idé, at du lægger en plan for, hvilken stil du gerne vil have på dit eget badeværelse, inden du går i gang med den store ombygning eller badeværelsesrenovering. På den måde undgår du nemlig et rodet slutresultat, som du er utilfreds med.

Start med at overveje, om du foretrækker et moderne, et klassisk, eller måske et luksuriøst badeværelse. Uanset hvilken stil du vælger, bør du bestræbe dig på at holde den gennemført, så du opnår et harmonisk udtryk.

Inspiration til et nyt badeværelse kan findes vidt forskellige steder, lige fra boligmagasiner og hotelværelser til eksempelvis naturen. Men du kan også lade dig inspirere af de forskellige indretningsløsninger i vores kataloger.

2) Få styr på lovkravene

Inden du går i gang med at indrette dit nye badeværelse, er det vigtigt, at du tænker over, hvilke lovkrav du skal overholde. Disse lovkrav indebærer eksempelvis, at arbejdet på badeværelset skal udføres af autoriserede håndværkere, og derfor kan du med fordel indhente tilbud fra forskellige håndværkere, som du kan sammenligne.

Ligeledes skal selve designet af dit badeværelse også leve op til en række krav, og her bør du søge hjælp hos en professionel badeværelsesleverandør.

3) Find ud af, om det skal være et klassisk eller moderne badeværelse

Hvilken stil hører din boligindretning under? Er det hele nyt og moderne med 2 håndvaske, 2 spejle, dobbelt bad m.m.? Eller har du valgt en hyggelig klassisk stil med f.eks. masser af klinker? Dit nye badeværelse skal naturligvis passe til den overordnede stil i din bolig.

Hos Schmidt finder du et bredt udvalg af badeværelser, der kan skræddersyes efter dit hjem, behov og din personlige stil. Uanset hvilket design du ønsker til dit badeværelse, er vi behjælpelig med alt fra inspiration til dit nye badeværelse til levering og montering.

4) Skab plads i det lille badeværelse

Er det badeværelse nummer to, du skal i gang med, eller er pladsen ikke til andet end et lille badeværelse, skal du ikke frygte for indretningen. Der er nemlig også mange muligheder med de små badeværelser. Det handler blot om at være kreativ og vælge det rette inventar.

Når du skal hente inspiration til et nyt lille badeværelse, bør du først og fremmest have fokus på opbevaringsmulighederne. På de små badeværelser er pladsen trang, og derfor er det netop de smarte og praktiske løsninger, der er behov for. Derfor kan det f.eks. være en fordel med et væghængt toilet, samt kreativ opbevaringsplads.

Du kan eventuelt lade dig inspirere af mulighederne for opbevaring i dette moderne badeværelse. Her er der masser af skabsplads, og derudover gør den hvide farve også, at det ikke bliver et for tungt udtryk for et lille badeværelse.

5) Indret personligt

Uanset hvilken stil du foretrækker til dit badeværelse, bør du indrette det på en måde, der gør det til et behageligt rum at være i. Selvom du har valgt badeværelseselementer i klassiske hvide farver, kan du nemt peppe badeværelset op med fliser i forskellige farver, farverige badeforhæng og tapeter. Desuden kan du lade naturmaterialer som træ, beton og sten indgå i indretningen for et mere rustikt og nordisk look.

Det er i høj grad detaljerne, der skaber personligheden på dit badeværelse, og disse detaljer kan tilføres på flere måder. Du kan med fordel finde inspiration til at indrette badeværelset i måden, du indretter resten af dit hjem på.

Du kan gøre dit badeværelse personligt ved at benytte følgende elementer:

  • Kunst eller billeder på væggene
  • Potter eller vaser med fine grønne planter
  • Fine hylder med små nipsting
  • Flotte messingvandhaner og sæbedispensere
  • Kvalitetshåndklæder i dine yndlingsfarver

6) Hav fokus på anvendeligheden

Selvom design og personlige detaljer gør sig godt på et badeværelse, er det et rum, hvor anvendeligheden er særdeles vigtig. Det indebærer blandt andet, at badeværelset skal være nemt at gøre rent og vedligeholde. Det resulterer nemlig både i bedre hygiejne og mindre tidskrævende rengøring.

Når du leder efter inspiration til dit nye badeværelse, er det derfor en god idé at gå efter badeværelseselementer med store, blanke overflader uden samlinger, samt møbler og installationer med så få kanter og hjørner som muligt. Desuden kan du overveje at investere i et toilet, der monteres på væggen, da det letter rengøringen af både gulv og toilet betydeligt.

Indretningen af dit badeværelse er i høj grad et spørgsmål om smag og behag, men hvis du husker at søge råd hos professionelle, samt have anvendeligheden af badeværelset for øje, er det kun fantasien, der sætter grænser for dit nye badeværelse.

Mere inspiration

Flex – Black Flex giver dig varmt, koldt og kogende

Skal du have nyt køkken, eller vil du male det

Det klassiske køkken går aldrig af mode – og med

Ordet ”moderne” indikerer nutidige trends adopteret af flertallet. Og når

TILMELDING
SCHMIDT NYHEDSBREV
TILMELD DIG

SCHMIDT'S INSPIRATIONSUNIVERS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første der bliver opdateret med kampagner, nyheder, inspiration og gode råd. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Scroll to Top