HISTORIEN
OM SCHMIDT

europas største køkkenkæde

HVEM ER SCHMIDT?

MERE END 900 KØKKENBUTIKKER I HELE EUROPA

SCHMIDT GROUPE
Schmidt groupe er Europas største køkkenkæde med mere end +900 butikker og Europas femte største køkkenproducent. Schmidt blev startet tilbage i 1934 og er stadig en familieejet virksomhed med 6 fabrikker i Frankrig og Tyskland og en ugentlig produktion på hvad der svarer til 2500 køkkener.

Historien om Schmidt Køkkener er historien om en mand og hans ønske om at tilbyde solid kvalitet til private hjem. Det er historien om hvordan dette ønske og måden at drive forretning på, er gået i arv til generationer, med den intention at optimere processen, dels for at tage hensyn til miljøet og dels for fortsat at være den foretrukne leverandør af nye køkkener, badeværelser og unikke indretningsløsninger. Vi er idag Europas største køkkenkæde, og har de sidste 20 år haft positiv vækst i omsætning. Det giver dig en sikkerhed for et langvarigt og stabilt samarbejde. Virksomheden er i dag ejet af tredje generation i familien.

 

SCHMIDT NORDIC
Schmidt Nordic ejer rettighederne til konceptet i Skandinavien og fungerer som kædekontor for de Skandinaviske lande. Schmidt Nordic har udviklet og implementerer konceptet i Skandinavien og bistår dagligt butikkerne med driften og udviklingen af kæden. Schmidt Nordic ligger i Kolding.


SCHMIDT SKANDINAVIEN
Schmidt har været etableret i Skandinavien siden 1990 og har i dag butikker i Danmark, Norge og Island. I 2011 igangsatte Schmidt Nordic en ny retail strategi, som havde til formål at udvikle og implementere et nyt butikskoncept. 

Schmidt har i dag 3 Schmidt butikker i Danmark (Odder, Odense, Aalborg) samt en butik i Reykjavik, Island. I 2015 etablerede Schmidt den første butik i Oslo, Norge. Herefter har fokus været på etablering af flere butikker i Norge, for at sikre kædens udvikling og synlighed. Schmidt Nordic etablerer i gennemsnit 2-3 butikker årligt.

Bæredygtighed
Bæredygtighed
Bæredygtighed
Bæredygtighed
Bæredygtighed
NATUR & BOLIG

Kvalitet & bæredygtighed går hånd i hånd

Hos Schmidt tænker vi på naturen vi omgiver os med.

Naturen og vores miljø er en skrøbelig balance, og de behov vi i dag har for at leve og bo lækkert, skal ikke være på bekostning af vores børn og efterkommere. 

Derfor tænker vi miljøhensynet ind i alle vores tiltag og optimeringer i produktionen samt sikre at vores træ kommer fra bæredygtigt skovbrug.

 Sammen kan vi gøre en forskel!

DRØMMER DU OM AT

DRIVE EGEN FORRETNING?

Med en af Europas største køkken, bad, garderobe & interiørproducenter i ryggen får du her mulighed for at være en del af Schmidt kæden i Skandinavien. Schmidt Groupe er Europas største kæde målt på antal butikker og tilbyder en kombination af stærke kvalitetsprodukter, og markedets største og bedste sortiment.

Schmidt kan tilbyde dig, et økonomisk, bæredygtigt & målbevidst koncept med stærke dokumenterede resultater.

HISTORIEN OM SCHMIDT

DE STARTEDE I 1934

Historien om Schmidt Køkkener er historien om en mand og hans ønske om at tilbyde solid kvalitet til private hjem. Det er historien om hvordan dette ønske og måden at drive forretning på, er gået i arv til generationer, med den intention at optimere processen, dels for at tage hensyn til miljøet og dels for fortsat at være den foretrukne leverandør af nye køkkener, badeværelser og unikke indretningsløsninger.

PERIODE

1934 - 1946

1934 
27 årige Hubert Schmidt starter sin egen virksomhed med speciale i byggeri af énfamilieshuse

1946
Hubert Schmidt ser et behov for også at kunne levere møbler og åbner en fabrik i Türkismühle i regionen Saarland, der på dette tidspunkt tilhører Frankrig.

PERIODE

1959 - 1967

1959
Efter en folkeafstemning bliver Türkismühle og Saarlandregionen en del af Tyskland. Hubert ønsker at værne om den tætte kontakt til sine franske kunder, og starter derfor endnu en fabrik i Lièpvre. Her produceres det første køkkenskab under navnet Cuisines Schmidt – Schmidt Køkkener.

1967
Huberts datter, Antonia, gifter sig med Karl Leitzgen, og parret overtager ledelsen af virksomheden. Ud fra et ønske om mere moderne og funktionelle køkkener formår parret at slå navnet Schmidt Køkkener fast, og virksomheden vokser.

PERIODE

1976 - 1983

1976
Schmidt Køkkener mere end femdobler deres produktionsareal og investerer i det nyeste produktionsanlæg, der nu gør virksomheden i stand til at fremstille køkkenmoduler på den mest effektive måde.

1983
Virksomheden ændrer navn til SALM – Societé Alsacienne des Meubles, men producerer fortsat de kendte kvalitetskøkkener under navnet Schmidt Køkken, og efterspørgslen er stigende.

PERIODE

1987 - 1988

1987
Virksomheden åbner endnu en produktionsenhed på 15.000 m2 i byen Selestat og samtidig går virksomheden på markedet i England under navnet Schmidt Kitchen.

1988
Schmidt indtager det tyske marked da de køber den gamle fabrik i Türkismühle tilbage og starter en tredje produktionsenhed op. Virksomheden råder nu over 90.000m2, 600 ansatte og omsætter for 65 mio Euro.

PERIODE

1989 - 1990

1989
Schmidt indtager, i samarbejde med de 200 butikker, de franske tv-skærme med reklamekampagner, der understreger, at Schmidt køkkener er et mærkevarekoncept.

1990
Schmidt Køkken rykker ind i Skandinavien, og med et nyt nordisk hovedkvarter beliggende i Kolding, fortsætter kæden sin vækst.

PERIODE

1991 - 1992

1991
Kæden laver til nogle nye tv-reklamer en markedsføringsgimmick, hvor samtlige butikker forklædes som lagkager, i forbindelse med fejringen af de mange butikker.

1992
SALM udvider produktionen til også at omfatte badeværelser og tilbehørsprodukter.

PERIODE

1995 - 1998

1995
Firmaet mister Karl Leitzgen. Ledelsen af firmaet overgår til Antonia Leitzgen og den administrerende direktør Jean Marie Schwabs. SALM får sin første officielle certificering, og bliver som den første franske møbelproducent ISO9001-certificeret på baggrund af virksomhedens kvalitetsledelse.

1998
Eksperter siger på TV at Schmidt Køkkener er smukke, åh så smukke, og det til en pris fra 25.000 franc (3.810 euro)

PERIODE

2000 - 2001

2000
SALM overtager en fabrikant af stole og borde og udvider sortimentet med møbler, der matcher køkkenerne.

2001
Produktionen i Selestat udvides til 34.000m2 og fabrikken huser et af de største samlebånd for bordplader i Europa, og virksomheden begynder nu i højere grad at fremstille elementer, der er tilpasset i forhold til ergonomi og arbejdsflade.

PERIODE

2004 - 2005

2004
Schmidt begynder at producere en række indretningselementer fremstillet på mål, og da produktionen nu omfatter både badeværelser og indretningselementer, fjernes ordet Cuisine fra logoet. Koncernen har nu 450 butikker fordelt, hovedsageligt i Europa, men bl.a. også i Kina, Ny Kaledonien og Reunion.

2005
Nye trends, nye farver og nye stilretninger gør deres entré hos Schmidt, og der fremstilles 40 nye køkkenmodeller.

PERIODE

2006 - 2008

2006
Karl og Antonias datter, Anne, træder ind som ny administrerende direktør for SALM og åbner samtidigt et træningscenter i Frankrig, der skal sørge for korrekt uddannelse og træning af de mange butiksindehavere, således at Schmidt kæden kan drives ens over hele verden.

2008
Schmidts mangeårige fokus på bæredygtighed og miljøhensyn bærer frugt, og virksomheden modtager som Europas eneste køkkenfabrikant en triple ISO-certificering og som den første franske møbelproducent, det fornemme franske miljøcertifikat NF. Kun to år senere bliver virksomheden PEFC Certificeret, da produktionen nu helt og aldeles hviler på træ dyrket i bæredygtige skove.

PERIODE

2015

2015
I 2015 tog Schmidt Nordic det første skridt i deres ekspansion ved at åbne en butik på Skøyen, Norge. Denne butik markerede begyndelsen på vores vækst i Norden og har siden været et symbol på vores engagement i, at levere høj kvalitet og skræddersyede løsninger til vores kunder. Skøyen-butikken har hjulpet os med at bringe Schmidt’s eksklusive design og funktionalitet til det norske marked, og vi ser frem til fortsat at udvide vores tilstedeværelse i regionen.

GRATIS & UFORPLIGTENDE
BOOK ET MØDE

MIN HENVENDELSE DREJER SIG OM

BOOK MØDE

BOOK ET DESIGN MØDE

Vi elsker at vise vores lækre produkter frem og give gode råd om køb af nyt køkken, bad & interiør. Vores medarbejdere er altid klar til hjælpe jer med at få opfyldt jeres drømme.

Du har både mulighed for at booke et eksklusivt inspirationsmøde i butikken eller et online møde. Så selvom du ikke har lyst eller mulighed for at besøge butikken kan vi fortsat hjælpe dig med dine boligdrømme.

Udfyld formularen herunder, så ringer din valgte butik dig op hurtigst muligt. Normalt indenfor 1-2 arbejdsdage.

Scroll to Top