12. juni 2024

Vælg de rette farver til dit køkken

Skal du have nyt køkken, eller vil du male det gamle, men savner inspiration til, hvilke farver der skaber det rette udtryk? Vi har her lavet en lille guide, der kan gøre valget lettere for dig.

En stor del af din køkkenindretning handler om farverne. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilke farver du vælger at indrette dig med – de skal både passe til din personlige stil og den type af køkken, du har. Derfor får du her tips til valg af farver til ethvert køkken, samt hvilke farver der hitter her i 2024.

De største køkkentendenser lige nu

Ønsker du et moderne køkken, indrettet efter hvad der hitter allermest lige nu, er det især farverne du skal have i fokus.

1. Gyldne greb
I køkkenet er det især populært at give skabe og skuffer et twist med nogle gyldne greb. Det giver en helt særlig glød til køkkenet.

2. Kombinér forskellige materialer
Du skal ikke være bange for at kombinere forskellige mønstre, farver og materialer og dermed skabe et særligt og personligt drømmekøkken.

3. Det sorte køkken brager frem
Det er fortsat populært med kant til boligindretningen. Det sorte køkken understreger det minimalistiske, som stadig er yderst populært.

4. Bring naturen indenfor
Få naturen tæt på med låger lavet af rigtigt træ. Hos Schmidt gennemfører vi looket ved at benytte træ fra bæredygtig skovdrift. Strukturen i træet giver liv og charme til køkkenet.

5. Spændende effekter
Vælg f.eks. låger med struktur og mønstre, samt pasteller og støvede farver, der skaber et spændende og personligt udtryk.

Et farverigt køkken
skaber liv

Et køkken, hvor farverne er i fokus, gør noget helt særligt ved din boligindretning. Det skaber liv og charme, og det er netop, hvad der er behov for i et køkken. Vi tilbringer mange timer i køkkenet – både på at lave mad, men også på at hygge os. Du gør derfor klogt i grundigt at overveje, hvilke farver der passer bedst til netop dit køkken.

Vi kommer her med nogle ideer til, hvilke farver du kan indrette med, afhængigt af hvilken type køkken du har, og hvilken stemning du ønsker at skabe.

Det hvide køkken

Hvid er den traditionelle farve, når det gælder køkkendesign. Den fungerer i næsten alle hjem, og den skaber et enkelt og minimalistisk udtryk. Er pladsen trang i dit køkken, så er hvid en god farve at vælge, da den får rummet til at syne større.

Hvis du ikke er så meget til det helt hvide køkken, kan du også vælge en anden lys farve eller pasteller, der giver et fint udtryk.

Det grå køkken

Ønsker du en klassisk og stilfuld løsning, er det grå køkken et godt farvevalg. Grå er en meget neutral farve til et køkken, men det er samtidig også en farve, der skaber en rigtig flot ramme om et køkken.

De grå nuancer passer godt sammen med andre markante farver og mønstre, så du kan bruge den præcis, som du ønsker for at ramme din personlige boligstil.

Det grønne køkken

Du kan bruge farver til at skabe den stemning, du ønsker i dit drømmekøkken. Og ønsker du et køkken med en behagelig og rolig stemning, er grøn det rette farvevalg.

Grøn er en dæmpet farve, der giver en naturlig ro til køkkenet. Derudover kan grøn kombineres med både mørke og lyse træsorter, hvilket gør det nemt for dig at indrette med.

Det sorte køkken

Sort passer godt til den skandinaviske indretningsstil og er også et minimalistisk valg, der passer i de fleste hjem. Er der et godt lysindfald i dit køkken, er sort eller en anden mørk farve et godt valg.

Et sort køkken giver kant til indretningen og skaber et rigtig flot og anderledes resultat.

Hvilke farver skal der være i dit køkken?

Lad dig inspirere af disse forskellige flotte farvevalg og find frem til, hvad der passer bedst til netop din køkkenindretning og din personlige stil.

Har du brug for inspiration eller vejledning, er du altid velkommen til at tage fat i os.

Mere inspiration

Flex – Black Flex giver dig varmt, koldt og kogende

Det klassiske køkken går aldrig af mode – og med

Ordet ”moderne” indikerer nutidige trends adopteret af flertallet. Og når

Det giver en helt særlig ro i mave og i

TILMELDING
SCHMIDT NYHEDSBREV
TILMELD DIG

SCHMIDT'S INSPIRATIONSUNIVERS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første der bliver opdateret med kampagner, nyheder, inspiration og gode råd. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Scroll to Top