3. juni 2024

Sådan indretter du køkkenet praktisk

Det er ikke kun udseende og stil, der bør være fokus på, når du skal indrette dit nye køkken. En praktisk og funktionel indretning af køkkenet er nemlig særdeles vigtig at prioritere, hvis du og din familie skal have glæde af jeres køkken. Læs med her, og få gode råd og ideer til, hvordan du kan indrette et praktisk og funktionelt køkken, som du bliver glad for.

Køkkenet er uden tvivl et af hjemmets vigtigste rum, hvor mange mennesker bruger en stor mængde tid. Derfor er det vigtigt, at køkkenet er rart at være i, at det indbyder til madlavning og samvær med familien, og at det er praktisk indrettet, så funktionaliteten er i top. Dette kan gøres på en række måder, som du med fordel kan tænke med i indretningen af dit køkken. Først og fremmest er det en fordel at have nogle gode arbejdspladser i køkkenet. Disse arbejdspladser er især kærkomne ved vasken, ved komfuret og ved køkkenbordet. Det skyldes naturligvis, at det er her, meget af arbejdet i forbindelse med madlavning, oprydning og opvask foregår.

Køkkenindretning med
plads til at udfolde sig

Det er vigtigt, at der i dit køkken er plads til at udfolde sig, både når det gælder madlavning og oprydning. Det kan gøres ved at prioritere god bordplads, når du indretter dit nye køkken. For eksempel kan du omkranse køkkenvasken med bordplader på begge sider, så der er plads til at stille opvasken. Er du heldig at have et stort køkken, kan du overveje at placere to vaske ved siden af hinanden. Så er der nemlig både plads til at vaske op, skylle salat og vaske hænder, når der er flere familiemedlemmer i køkkenet.

Hvis du har planer om at installere en opvaskemaskine, kan du med fordel placere den så tæt på køkkenvasken og skraldespanden som muligt. Så er det nemlig nemt at smide madrester ud i skraldespanden og skylle service af i vasken, inden det sættes i opvaskemaskinen. I forhold til etablering af vand og afløb er det også den mest praktiske løsning at placere opvaskemaskinen tæt på vasken.

Generelt kan det godt svare sig at tænke praktisk i forhold til placeringen af de forskellige køkkenelementer, når du indretter dit nye køkken. Det indebærer, at køleskab, vask og komfur står tæt på hinanden, så du derved mindsker gåafstanden imellem de køkkenelementer, du oftest bruger. Du kan for eksempel placere køleskabet, vasken og komfuret i en trekant i din køkkenindretning, idet det giver en fornuftig måde at bevæge sig på i køkkenet.

Skab en god atmosfære med praktisk køkkenindretning

En praktisk indretning af køkkenet drejer sig i høj grad om at skabe en god atmosfære og et godt arbejdsmiljø, der indbyder til at bruge tid i køkkenet. Det gøres blandt andet ved at sørge for, at køkkenet har en fornuftig belysning. Det indebærer lamper under overskabene i køkkenet eller på væggene over køkkenbordet, som giver et godt arbejdslys, når du står og arbejder ved køkkenbordet. Ligesom god belysning, er god luft enormt vigtigt i køkkenet. Derfor er det nødvendigt, at du installerer en emhætte, som er uundværlig i ethvert køkken. Her kan du med fordel vælge en lydsvag emhætte, så du ikke bliver forstyrret af lydgener under madlavningen.

For at skabe plads og overskud i dit køkken, er det en god ide at gemme store køkkenmaskiner, som mikrobølgeovne og blendere, væk i lukkede køkkenskabe. Således undgår du, at de optager plads på køkkenbordet, som du i stedet kan udnytte fuldt ud til arbejdet i dit køkken. Når det det kommer til praktisk indretning af dit køkken, er det allervigtigste, at du finder en løsning, der passer dig og dine behov. Det kan virke uoverskueligt at skulle inkorporere funktionalitet, når du skal indrette dit nye køkken, men heldigvis er der masser af hjælp at hente. Hos køkkenleverandøren Schmidt har de særdeles stor erfaring med at få funktionalitet, design og god atmosfære til at gå op i en højere enhed, og her er der derfor rig mulighed for at få inspiration og god rådgivning til din køkkenindretning. Hos Schmidt har du tilmed mulighed for at erhverve dig et køkken, der er skræddersyet til dit hjem. Således behøver du ikke at gå på kompromis med dine ønsker i jagten på et praktisk indrettet køkken.

Lad dig inspirere i
vores køkkenkatalog

Vores fornemmeste opgave er at hjælpe dig med at skabe rammerne om et køkken, hvor familien kan være sammen, og hvor hverdagen fungerer. Kig i vores katalog og find inspiration til dit fremtidige køkken, inden du booker et møde med os.

Mere inspiration

Flex – Black Flex giver dig varmt, koldt og kogende

Skal du have nyt køkken, eller vil du male det

Det klassiske køkken går aldrig af mode – og med

Ordet ”moderne” indikerer nutidige trends adopteret af flertallet. Og når

TILMELDING
SCHMIDT NYHEDSBREV
TILMELD DIG

SCHMIDT'S INSPIRATIONSUNIVERS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første der bliver opdateret med kampagner, nyheder, inspiration og gode råd. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Scroll to Top