BORDPLADER
I TRÆ

HOS SCHMIDT FORHANDLER VI: SPEKVA

BORDPLADER I TRÆ

EN SMUK LØSNING I ET LEVENDE MATERIALE

En massiv bordplade i træ bringer liv og varme ind i dit hjem. Du får en bordplade, der passer i en lang række forskellige typer af køkkener, og som med tiden minder dig om, at du har med et levende materiale at gøre. En træbordplade kræver kun en smule vedligeholdelse, men til gengæld får du en unik bordplade, der bliver smukkere med tiden. 

FORDELE VED TRÆ:

  • Du får en bordplade i et unikt og levende materiale.
  • Et prisleje midt på skalaen.
  • Smuk patina over tid.
  • Ridser kan slibes væk.
  • Passer til de fleste stilarter.
 

EN TRÆBORDPLADE ER EKSKLUSIV OG TIDSLØS:
En massiv træbordplade passer ind i de fleste hjem. Af netop den årsag går træbordplader aldrig af mode, og med dens smukke og tidsløse ydre passer træbordpladen ind i både bombastiske og minimalistiske hjem. 

At have en massiv træbordplade udstråler en form for eksklusivitet. Det lyder umiddelbart som noget, der strækker budgettet, men faktisk befinder træbordpladen sig midt i prisskalaen. Det vil naturligvis variere fra køkken til køkken alt afhængigt af størrelsen på bordpladen, men generelt er træbordplader ikke i den dyre ende. Hvis du ønsker en nøjagtig pris på en træbordplade til dit køkken, er du velkommen til at kontakte os. Det er helt uforpligtende. 

HOS SCHMIDT FORHANDLER VI

SPEKVA

Hos Schmidt er vi stolte af vores samarbejde med Spekva, er vores førende leverandør af håndlavede træbordplader af højeste kvalitet. 

Spekva’s passion for håndværk og bæredygtighed gør det muligt for os at tilbyde dig smukke og holdbare løsninger til både køkken og andre bolig områder. 

Deres unikke tilgang sikrer, at hver bordplade er et kunstværk, skabt med præcision og kærlighed til træ. 

ET LEVENDE MATERIALE, DER BLIVER SMUKKERE MED TIDEN:
I og med at træ er et levende materiale, så opfører det sig også anderledes end eksempelvis laminat og stål. Over tid vil træet bevæge sig, det bil strække sig, udvide sig og rykke sig en smule. Du skal ikke være bange for, at træet pludselig overtager madlavningen, men med tiden vil træet ændre sig en smule. Farven på bordpladen vil også blive mørkere over tid, og træbordpladen bliver mere ensfarvet. 

Det er miljøet omkring træbordpladen – skiftende temperaturer, luft og fugt – der gør, at træet forandrer sig en smule. Det er ikke en fejl i bordpladen, det er blot træet, der – ligesom stålbordpladen – Får sin egen naturlige patina over tid. Patina, der betyder ”smukt, charmerende eller fascinerede spor af ælde og slitage”, set man også tit på malerier eller skulpturer, der præges af tidens tarv. Den naturlige patina gør også, at din træbordplade bliver mere unik, da to bordplader aldrig ældes på samme måde.

 

MINIMAL VEDLIGEHOLDELSE HOLDER LIV I DIN BORDPLADE:
En træbordplade har behov for en smule vedligeholdelse. Er din bordplade behandlet med olie, drejer det sig blot om, at du 2-3 gange om året olierer din bordplade, hvilket svarer til hver fjerde måned. Det er bedst, hvis du bruger samme olie, som bordpladen er olieret i fra starten af, så derfor anbefaler vi, at du spørger os til råds om, hvilken olie du skal bruge til din bordplade. 

Oliebehandlingen hjælper også din træbordplade med at være mere modstandsdygtig overfor snavs og væsker. Træet kan nemlig ikke suge væsker og snavs til sig, når det er mættet af olien. Olieringen hjælper også med at bringe mere liv i træet, da olien fremhæver træets årer og giver det en særlig glød. Farven og gløden afhænger naturligvis også af, hvilken olie du bruger. Desuden hjælper olieringen mod udtørring af træet. 

Er din bordplade behandlet med sæbe i stedet for olie, skal du genbehandle med sæbespåner cirka hver måned, eller når den føles tør. 

 

DU KAN SELV FJERNE RIDSER FRA TRÆBORDPLADEN:
Den daglige rengøring af træbordpladen klarer du med en våd klud. Hvis pletterne er genstridige, kan du bruge mildt sæbevand eller almindelig køkkenrens. Hvis du er så uheldig, at du har fået ridser, væskeskader eller andre overfladeskader, kan du ofte selv udbedre skaden. 

I og med at en træbordplade er af massivt træ, så er det samme materiale hele vejen igennem bordpladen. Af samme årsag kan du slibe overfladen på din træbordplade med fint sandpapir, eksempelvis med 180 korn. Du sliber blot i årenes retning, og efterfølgende behandler du med samme olie, som træbordpladen i forvejen er behandlet med. 

Hvis der kun er tale om en mindre ridse, som du ønsker at udbedre, kan du faktisk klare det med en valnød. Du gnider blod valnødden langs træets åreretning, ligesom med sandpapiret. Valnøddens egen olie vil dermed blive gnedet ned i træet, og ridsen vil blive udbedret. 

Hvis du er i tvivl om, hvad den bedste behandlingsmetode for din bordplade er, så kontakt endelig din lokale Schmidt butik. Vi vil altid gerne hjælpe. 

HVILKEN BORDPLADE
PASSER TIL DIT HJEM?

BORDPLADER TIL ENHVER STIL
VORES VÆRDIFULDE

SAMARBEJDSPARTNERE

Hos Schmidt er vi stolte af vores stærke samarbejde med nogle af de mest innovative og respekterede virksomheder i branchen. 

Vores partnere bidrager med ekspertise, ressourcer og ideer, der hjælper os med at levere enestående løsninger til jer. Disse relationer er hjørnestenen i vores succes, og vi arbejder utrætteligt på at styrke dem hver dag. 

Vil du vide mere om, hvem vi samarbejder med og hvordan de kan skabe værdi for dig? Klik på ”se mere” og opdag potentialet i vores netværk.

Samarbejdspartner - Cosentino silestone
Quooker - Flex - Black
Samarbejdspartner - Bora
Samarbejdspartner - AEG
Samarbejdspartner - Spekva
GRATIS & UFORPLIGTENDE
BOOK ET MØDE

MIN HENVENDELSE DREJER SIG OM

BOOK MØDE

BOOK ET DESIGN MØDE

Vi elsker at vise vores lækre produkter frem og give gode råd om køb af nyt køkken, bad & interiør. Vores medarbejdere er altid klar til hjælpe jer med at få opfyldt jeres drømme.

Du har både mulighed for at booke et eksklusivt inspirationsmøde i butikken eller et online møde. Så selvom du ikke har lyst eller mulighed for at besøge butikken kan vi fortsat hjælpe dig med dine boligdrømme.

Udfyld formularen herunder, så ringer din valgte butik dig op hurtigst muligt. Normalt indenfor 1-2 arbejdsdage.

Scroll to Top