3. juni 2024

Køkken-alrum

Drømmer du om at få et køkken-alrum, hvor der er en naturlig overgang mellem køkken og stue, og plads til hele familien? Med et køkken-alrum kan du indrette dit køkken og stue i et rum med plads til flere kokke og hyggelige familieaktiviteter.

Det er ikke svært at forstå, at det åbne køkken er den foretrukne løsning i mange hjem. Vi bruger mange timer i køkkenet, og netop med køkken-alrummet har du mulighed for at kombinere god madlavning med hygge og samvær med familien. Det åbner op for et væld af indretningsmuligheder, og du skaber et personligt og hyggeligt rum, der matcher din families behov.

Det er ikke uden grund at alrummet har vundet så meget indpas de seneste par år. Drømmen om at stå i en hyggelig belysning mens man hakker grøntsager, og børnene laver lektioner ved siden af, eller hjælper med at dække bord mens maden simrer færdig, skaber en fantastisk følelse af hygge og socialt samvær.

Men med alle de muligheder, hvor skal man så starte? Vi har samlet inspirerende billeder, forskellige design og vigtige råd, der kan hjælpe dig godt på vej når du indretter dit køkken-alrum.

Det lille køkken-alrum

Om muligheden er der for at lave et køkken-alrum, afhænger naturligvis meget af boligens størrelse, og hvordan rummene er placeret i forhold til hinanden. Men et lille køkken behøver ikke sætte en masse begrænsninger for, om du kan skabe dit drømmekøkken.

Hos Schmidt har vi mange års erfaring med at indrette køkkener i alle størrelser. Med vores indretningsløsninger får du maksimal udnyttelse, overblik og lettere arbejdsgange i dit køkken. Vi har derfor også den rette løsning for dig, som skal i gang med indretning af et mindre køkken.

Her kan du se et eksempel på et mindre køkken-alrum.

Det store køkken-alrum

Har du derimod masser af plads i din bolig til at lave et stort køkken og stue i et? Så er mulighederne mange, og det kan være svært at finde ud af, hvor man skal starte, og hvordan man indretter det store rum bedst.

Et stort køkken giver plads til masser af skabe og bordplads, og det kan man altid bruge i et køkken. Sørg derfor for at udnytte den store mængde plads, der er, ved at indrette med store skabe og en køkkenø, der giver ekstra arbejdsplads. Samtidig giver det også god plads til et langt spisebord, hvor hele familien kan spise og hygge sig sammen.

Få inspiration til et stort køkken-alrum.

Skab et hyggeligt åbent køkken

Typisk ser man de åbne køkkener i nybyggede huse, men det er også blevet mere og mere populært at få lavet i forbindelse med renovering af ældre huse. Et nyt køkken er en rigtig god anledning til at bringe mere hygge ind i hjemmet, og det er især, hvad det åbne køkken muliggør.

Vi har her samlet nogle vigtige råd til dig, som drømmer om et åbent køkken:

  • Køkkenet skal passe til dine vaner – Mulighederne er mange. Overvej derfor, om det er masser af arbejdsplads, fedt udstyr, siddepladser eller andet, der skal være i fokus.
  • Et køkken-alrum kræver plads – Der skal være plads i hjemmet til det åbne køkken. Vær kreativ og tænk over, hvordan du bedst kan udnytte rummet.
  • Undgå dårlig akustik – Åbne køkkener skal give plads til, at mange mennesker kan sidde og snakke sammen. Husk derfor også at tænke akustikken ind i din indretning, så du får en behagelig lyd.
  • God og støjsvag udsugning – Samtidig skal du også tænke over, hvilke elementer du integrerer i dit køkken. Her er det især en god idé med en diskret men god emhætte med tilstrækkelig stor sugevne.
  • Husk rigeligt med bordplads – Et åbent køkken er din mulighed for at skabe ekstra bordplads, så det er nemt at være flere om at lave mad, og der er masser af plads til hygge. Samtidig skal det også være muligt at stille de varme pander fra sig uden de står ved kanten, så man undgår brændte børnefingre og kan forebygge ulykker.
  • Tænk over lyset – Det kan være svært at placere arbejdslyset korrekt, så man får et godt arbejdslys der hverken blænder eller skygger for madlavningen.

For at give dig inspiration til dit nye køkken, har vi samlet en række velfungerende køkken-alrum i forskellige størrelser og design. Lad dig inspirere og gør din køkkendrøm til virkelighed.

Det åbne køkken med masser af bordplads

Køkken-alrummet giver ofte plads til en køkkenø, og det skaber mange nye muligheder for opbevaring og arbejdsplads. Indret dig derfor gerne med en køkkenø, hvor du kan kombinere ekstra bordplads med gode opbevaringsmuligheder, som man altid kan bruge ekstra af.

Hos Schmidt tilbyder vi både klassiske og moderne køkken-alrum med køkkenøer. Læs mere om hvordan du kan skabe et hyggeligt centrum med en køkkenø.

Få en pris på et nyt køkken

I forhold til prisen på køkken-alrummet, tager vi altid udgangspunkt i den enkelte kundes bolig og køkkendrøm. Vi kan derfor først give dig en nøjagtig pris, når vi kender rummets mål og dine behov. Du er altid velkommen til at kontakte din lokale Schmidt-butik for at høre nærmere.

Realisér drømmen om at åbne dit køkken og stue op med gratis og uforpligtende rådgivning eller et besøg i din nærmeste Schmidt-butik. Vi hjælper dig med at integrere køkken og stue i et rum, så det passer til din boligstil og dine behov.

Mere inspiration

Flex – Black Flex giver dig varmt, koldt og kogende

Skal du have nyt køkken, eller vil du male det

Det klassiske køkken går aldrig af mode – og med

Ordet ”moderne” indikerer nutidige trends adopteret af flertallet. Og når

TILMELDING
SCHMIDT NYHEDSBREV
TILMELD DIG

SCHMIDT'S INSPIRATIONSUNIVERS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første der bliver opdateret med kampagner, nyheder, inspiration og gode råd. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Scroll to Top