Eg er en klassiker blandt de populære træarter. En bordplade i eg giver et rent og naturligt look til dit køkkenbord.
Hvis du ønsker en bordplade, der både er holdbar, flot og ikke river dit budget fra hinanden, så skal du overveje en laminatbordplade. Den er nem at vedligeholde og rengøre, og så kan du selv bestemme både design og farve samt materialer til kanterne af bordpladen. Med sine slidstærke materialer passer den til familien, der vil have en bordplade, som alle kan få lov til at bruge og samtidig nyde at se på.
Laminatbordpladen består af flere lag papir og lim, der bliver presset sammen under meget højt tryk og høj temperatur. Overfladen består af et tynd lag klar melamin, der beskytter det næste lag bestående af dekorpapir. Under dekorpapiret er der flere lag af hårdpresset laminatpapir, der ligger på kernen af bordpladen. Kernen består af spånplader, og under spånpladerne ligger afspændingspapir, der beskytter mod fugt nedefra. Sammen skaber lagene en modstandsdygtig bordplade, som er let at rengøre og vedligeholde.
Laminat er et godt valg, hvis din bordplade skal holde til et aktivt familieliv. Mange vælger at montere en kant på deres laminatbordplade, og den kan fås i mange varianter såsom træ og aluminium. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for udvalget af farver, design og kanter på din laminatbordplade. På grund af de mange muligheder for at sætte et personligt præg på bordpladens udseende, den stærke slidstyrke, lette rengøring og høje hygiejne er laminatbordpladen et af de mest populære valg.
Den slidstærke og fedtafvisende overflade er med til at gøre laminatbordpladen til det hyggelige familielivs bedste ven. Nysgerrige børn kan deltage aktivt i madlavningen og sætte alle de fedtede fingre, som de vil. Bordpladen er let at rengøre, og det meste snavs og de fleste fedtmærker kan fjernes med en våd klud uden rengøringsmiddel.
Vi producerer vores laminatbordplader med vandfaste spånplader, og det betyder, at laminatbordpladen bliver mere afvisende overfor fugt. Af den årsag er din laminatbordplade bedre beskyttet mod eventuelle fugtskader.
En laminatbordplade er kendt som det sikre valg. Du går aldrig galt i byen med en laminatbordplade, og bordpladen kræver meget lidt vedligeholdelse. Ofte kræver bordpladen blot, at du rengør den regelmæssigt med vand og almindelige rengøringsmidler. Ofte behøver du ikke andet end en våd klud. Hvis du samtidig husker at bruge bordskåner til varme gryder eller plader fra ovnen og at bruge skærebræt i stedet for at skære på selve pladen, skal din laminatbordplade nok holde i rigtig mange år.
Vær dog opmærksom på at du ikke ridser bordpladen med skarpe genstande og vær også påpasselig med at smide dine indkøb på bordpladen. Hvis du ser en plet, især hvis det er en meget farvende fødevare som rødbede, karry eller vin, så fjern den hurtigst muligt. Det er den mest effektive metode til at holde bordpladen pæn og ren.
Hvis uheldet skulle være ude, og du ikke kan få pletten fjernet, kan du forsøge dig med en rengøringsblanding, der består af 50% klorin og 50% vand. Mange genstridige pletter lider deres endeligt mod denne blanding, men husk at vaske grundigt efter med vand, så blandingen ikke sætter sig i bordpladen. Du kan også prøve med en blanding af vand og universalrengøring uden sulfo.
Grunden til, at du skal være opmærksom på stærkt farvende pletter, er, at laminatoverfladen ikke er 100% lukket. Af den årsag kan pletter trænge ned i selve pladen, hvis de får lov til at sidde længe nok.
Brug aldrig ståluld eller skurepulver på din laminatbordplade. Det er den sikre vej til ridser. Bordplader i laminat er nemlig ikke ridsesikre mod sådanne redskaber, så undgå også at skure ru og skarpe ting henover pladen. Overvej altid at løfte ting frem for at køre eller skubbe dem henover pladen. Måske har du en potteplante stående eller et stort keramikfad til madlavning. Det kan man nemt komme til at rykke lidt på, men vær opmærksom på, at det kan skade din bordplade.
Stærk varme kan misfarve din bordplade. Selvom laminatbordpladen kan tåle varme op til 110 grader, så anbefaler vi altid, at du bruger bordskånere. Hvis din bordplade udsættes for varme på over 180 grader, kan der opstå skader, som ikke kan udbedres til et flot resultat.
Hvis du gerne vil have muligheden for at sætte dine varme ting direkte på bordpladen, anbefaler vi, at du installerer en mindre og mere hårdfør bordplade ved siden af dit komfur. Dog skal du stadig kun sætte de varme gryder og fade i kort tid.
Hvis du overholder de få tommelfingerregler, kan du nyde din laminatbordplade i mange år. Laminat er et slidstærkt materiale, som sagtens tåler hverdagsbrug, så længe man ikke udsætter det for ekstrem varme og ru eller skarpe genstande.
Samlingerne er der, hvor laminatbordpladen er mest sårbar. Hvis der trænger vand ned i samlingerne, kan det få bordpladen til at bule op. Sørg derfor altid for at tørre bordpladen godt af ved samlinger, og sæt aldrig apparater såsom kaffemaskiner eller røremaskiner direkte på bordpladens samling. Maskiner som dem kan danne kondensvand eller spilde, ligesom du også skal være påpasselig med opvaskevand over længere tid.
Hvis du er uheldig, og du kan se en begyndende bule i din bordplade, så sørg for at lukke sprækken hurtigst muligt. Det kan du gøre med silikonecreme, men kontakt os endelig, så vi sammen kan passe godt på din laminatbordplade.
Eg er en klassiker blandt de populære træarter. En bordplade i eg giver et rent og naturligt look til dit køkkenbord.
En bordplade i stål er nem at vedligeholde og matcher alle låger og skuffefronter. Desuden giver den dit køkken et professionelt look
Kompositsten er kendt for sin styrke, svarende til granit. Køkkenbordplader i kompositsten er et smukt aspekt i høj kvalitet.