4. juni 2024

10 tips til indretning af boligen

Det er ikke altid lige nemt at indrette sin bolig – især ikke, hvis ens indretningssans er forsvundet med tiden, eller slet ikke har eksisteret. Hvor skal skabet stå? Hvorfor virker her så rodet? Du stiller måske dig selv mange undrende spørgsmål om din boligindretning i løbet af dagen – men frygt ej. Vi har her samlet 10 svar til, hvordan du kan opnå en optimal indretning af din bolig.

10 tips til din boligindretning

1. Skab hygge med bløde stoffer og tekstiler

Ved at tilføre boligen bløde tekstiler såsom gardiner, tæpper og puder fremmes den hjemlig hygge, og samtidigt giver hjemmet en bedre akustik. Dette er ligeledes en let og enkel måde at skifte stemning og stil i boligen.

2. Invitér udendørslivet indenfor

Grønne planter i alle former er med til at tilføre boligen en god stemning. Det kan være alt fra sukkulenter til filodendron – og putter man ovenikøbet sine planter i transparente glaskrukker, kan man næsten føle dem gro, hvilket kun tilfører noget helt specielt til boligen.

3. Saml dine nips

De fleste af os har samlet en masse nips og souvenirs igennem tiden, og mange gange i overflod. Men hvor skal alle ens nips placeres, og hvordan kan de bruges som et positivt indslag i indretningen?

Svaret er enkelt: saml dem ét sted – og gerne på en moderne, stilfuld bakke. Dette er med til at skabe en følelse af ro og orden i indretningen. Og så gør det desuden rengøringen lettere.

4. Tilfør wow-effekt

Hvis du ikke allerede har et hjørne, en væg elle noget helt tredje, som skiller sig ud fra resten i dit hjem, bør du overveje at føje sådan et element til din boligindretning. Det kan være et vintagetapet på bagvæggen i stuen, en hjemmehøvlet bænk i gangen eller et stuebord lavet af ølkasser. En wow-effekt er med til at bryde stilen og sætte et unikt særpræg på din boligindretning.

5. Indret med tæpper, der samler

Lægger du eksempelvis et løst tæppe under dit spisebord eller din sofa er du med til at skabe samhørighed, som understreger zonerne i rummet, og samtidigt skaber ro for øjet.

6. Find plads til en arbejdsplads
midt i det hele

Da vi i dag laver mange af de ting, vi førhen lavede ude, i hjemmet, er det nødvendigt at revurdere det eksisterende syn på boligindretningen. Tilfør stuen et arbejdsunivers i hjørnet eller op ad væggen mellem stuen og køkkenet. Så slipper du får at blive afskåret fra resten af familien, når du skal færdiggøre et par arbejdsopgaver.

Det er dog vigtigt, at arbejdspladsen tilfører noget positivt til indretningen – så sørg for, at det eventuelle konsolbord er pænt og passer ind i stilen.

7. Lav børnezoner

Hvis der skal være plads til alle i de store rum i boligen, kan man med fordel indrette små zoner til eksempelvis hyggelæsning, børneleg eller arbejde. Du undgår herved at indretningen flyder sammen i ét virvar og fremstår rodet.

8. Brug rumdelere til indramning og æstetik

Møbler skal ikke kun stilles op ad en væg. Hvis møblet er smukt fra alle dets vinkler, er det oplagt at stille de ud fra væggen, og derved give den en rumdelerfunktion. Det giver desuden et skulpturelt indslag i indretningen.

9. Inddrag små hverdagshjælpere
i indretningen

Disse hjælpere kan bestå af små skamler, taburetter og puffer, som ikke kun er dekorative, men også kan bruges til praktisk afbenyttelse i hverdagen.

Du kan eksempelvis tage en taburet eller skammel med ud på altanen og nyde din morgenkaffe eller bruge en puf som støtte, når skoene skal tages på ude i entréen.

10. Hold orden i velkomsten

Entréen modtager os – gæster såvel som os selv. Det er ikke usædvanligt, at entréen flyder med sko og handsker, men det er ikke at eftertragte, når man ønsker en forbedret indretning. Hvis du holder orden i entréen ved eksempelvis at benytte et skuffedarium til diverse ting, skaber du ro og orden i velkomsten.

god indretningslyst

Følger du disse råd, er du godt på vej til at opnå den helt perfekte indretning af din bolig. Hvert råd giver dig mulighed for at sætte dit eget personlige aftryk på din indretning. Så nu er det bare med at komme i gang.

Mere inspiration

Flex – Black Flex giver dig varmt, koldt og kogende

Skal du have nyt køkken, eller vil du male det

Det klassiske køkken går aldrig af mode – og med

Ordet ”moderne” indikerer nutidige trends adopteret af flertallet. Og når

TILMELDING
SCHMIDT NYHEDSBREV
TILMELD DIG

SCHMIDT'S INSPIRATIONSUNIVERS

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær blandt de første der bliver opdateret med kampagner, nyheder, inspiration og gode råd. Du kan til enhver tid afmelde dig igen.

Scroll to Top